във френския град Треб приключи. Въоръженият похитител, за когото се предполага,

...
във френския град Треб приключи. Въоръженият похитител, за когото се предполага,
Коментари Харесай

Заложническата криза във френския супермаркет приключи

във френския град Треб приключи. Въоръженият грабител, за който се допуска, че е член на “Ислямска държава”, е освободил заложниците, оповестява Ройтерс. Според France 24, към този момент тази информация не е публична. Телевизията цитира локални източници, съгласно които има двама убити и над 10 ранени.

В магазина е останал нападателят и един служител на реда, споделил кметът на града пред Ройтерс. Очевидец твърди, че той викал “Аллах акбар! Ще ви избия”, влизайки в магазина.

Властите оповестиха, че преглеждат случая като акт на тероризъм. Френският министър председател Едуар Филип назова обстановката “сериозна” и изпрати на място вътрешният министър Жерар Колон.

Френски медии оповестяват, че нападателят е от марокански генезис и е бил в полезрението на службите. Съобщава се също, че той е настоял за освобождението на пакистанец, излежаващ присъда за тероризъм.

Според вестник “Депеш дю миди” най-малко един човек е погубен, а съгласно Агенция Франс Прес жертвите са минимум две. Съобщава се за един или двама души, ранени при пукотевица, измежду които има служител на реда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР